Şerifali mah. Bayraktar Bulvarı Garip sok. No:41 Ümraniye / İstanbul
P.Tesi - Cuma : 08:30 - 18:00
C.Tesi              : 08:30 - 18:00
ASANSÖR TEKLİFİ AL
Asansör Bakım Fiyatları
20 Temmuz 2022
Asansör Bakım Fiyatları
OKUNMA : 687

Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen asansörler de diğer tüm mekanik ve elektronik sistemler gibi düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyarlar. Düzenli bakım yaptırmak, kullanılan asansörlerin güvenli konforlu ve uzun ömürlü olması için gerekli olmasının yanı sıra ilgil bakanlık tarafından yayınlanan yönetmeliklerle de yasal olarak zorunlu kılınmıştır. İlgili yönetmelik, asansör bakımlarının ilgili kurumlar tarafından yetkilendirilmiş bir asansör bakım firmasına yaptırılması konusunda bina yöneticilerini yasal olarak sorumlu tutmaktadır. Bu konuda bina yöneticilerinin göstereceği hassasiyet, hayati derecede önem taşımaktadır.

Bilinenin aksine asansör bakımı, bakımcı firmanın ayda 1 kez binaya gelerek bakım yapmasından ibaret değildir. Yetkili bir asansör firması, yönetmeliklere uygun olarak yapılmış olan bir bakım sözleşmesini imzaladığı andan itibaren, asansör arızalarının giderilerek sorunsuz bir şekilde çalışmasından, yıllık periyodik muayenelerin yaptırılmasına kadar o asansörün tüm sorumluluğunu üstlenmiş olur. Yedek parça değişimi ve kullanıcı hataları haricinde bu hizmetlerin hiçbirinden ekstra bir ücret talep edemez.

Bu hizmetlerin sağlıklı ve aksamadan verilebilmesinin asansör firmasına doğal olarak bir maliyeti vardır. Bir asansör firması, asansör bakım hizmeti verebilmek için sahip olduğu asansör bakımı sayısıyla orantılı olarak, yönetmeliklerin zorunlu tuttuğu standartta hizmet verebilecek yeterli ve kalifiye teknik personeli istihdam etmek, bu personelin kullanacağı araç gereç yakıt gibi bilimum giderlerini karşılayabilmek, sahada hizmet veren personelin destek ve organizasyonunu sağlayabilecek ofis personelini istihdam etmek gibi birçok gider kalemini karşılamak zorundandır. Bu giderleri karşılayabilecek aylık asansör bakım ücretleri her ne kadar asansör dernekleri tarafından belirlenmiş olsa da, piyasadaki rekabet koşulları sebebiyle yukarıda bahsedilen maliyetlerin çok altında asansör bakım fiyatları ile asansör bakımı yapan firmalar mevcuttur. Ancak bilinmelidir ki, piyasa fiyatlarının çok altında bakım yapabileceklerini söyleyen firmalardan saşlıklı ve standartlara uygun bir asansör bakım hizmeti almak imkansızdır.

BETA ASANSÖR © 2022

asansor
asansör
asansör bakımı
asansör bakım fiyatları
asansör bakım ücretleri
asansör muayene